Bentzon at the opera


Når man sætter operasangerne Joachim Knop og Tuva Semmingsen sammen med pianisten Nikolaj Bentzon, så der næsten ske noget udover det sædvanlige….


Alle tre har evne for og interesse i at se langt udover deres sædvanlige musikalske græsgange, og deres koncerter bliver derfor et grænsenedbrydende livtag med mange af de store klassikere fra både opraens, jazzens og musicalens verden.

Mozart eller Sinatra…..Carmen eller Phantom of the Opera……eller hvad med lidt Carl Nielsen? Men i SAMME koncert…..? Såmænd.


Den danske bariton, Joachim Knop, favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller.

Han afsluttede sin uddannelse som operasanger i år 2000 på Operaakademiet i København, men det blev hurtig klart, at hans talent kunne bruges i mange forskellige sammenhænge. Allerede i 1991 debuterede han i sin første spillefilm – DRENGENE FRA SKT PETRI og siden da er det blevet til ikke mindre end 18 film, hvoraf rollerne i MIN SØSTERS BØRN og ANJA OG VIKTOR er blandt de allermest populære.

TUVA SEMMINGSEN, mezzosopran, er født I Norge og uddannet fra Norges Musikkhøgskole I Oslo, og Opera-Akademiet I København.

Tuva debuterede 1999 på Det Kgl Teater som Cherubino i Figaros Bryllup, og sang samme parti på Teatro Fenice i Venedig 2000. Via sin solistansættelse på Det Kgl Teater har hun gjort sig bemærket i talrige opsætninger på Holmen i København. I mange af disse produktioner har hun haft glæden af at samarbejde med Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen.

Også udenfor Danmarks grænser har Tuva været flittig med gæstespil i mange af europas operahuse (Nancy, Oslo, Reims, Stockholm, Glyndebourne m.fl.), samt samarbejder med flere ledende ensembler i sin egenskab af barokspecialist.

Tuva har også en hemmelig passion i jazzmusiken, og den bliver ind imellem dyrket sammen med big bandet The Orchestra, eller i et mere intimt format med Figura ensemblet eller Nikolaj Bentzon.
Stephen Milling og Nikolaj Bentzon har hver især temmelig synlige stadepladser i dansk kulturliv.

Herfra bliver der virkelig både sunget, så det kan høres, og faldbudt musik i en kvalitet og klasse, så de to herrer er med til at forme vores fælles kulturelle identitet her til lands.

Samarbejdet og genreudvekslingen mellem de to er ret ny, men har allerede kastet den anmelderroste udgivelse ”Milling & Bentzon: Songs you thought you knew” af sig. En udgivelse der på grundlag af udpluk fra den musikalske verdenskultur bringer lytterne nye, skæve og swingende versioner af sange, man gik og troede, man kendte så godt….

Senest er de to kastet sig over genopdagelsen af en væsentlig del af dansk kulturhistorie: Sange af musikmastodonten i 1800-tallets danske guldalder , J.P.E. Hartmann. Disse sange og salmer afslører Hartmanns lyriske overskud og en træfsikkerhed, som i de følgende århundreder har haft en ganske afgørende rolle i definitionen af dansk, kulturel identitet.
Når vi danskere gifter os, begraver vores kongelige, tager på højskole, danser om juletræet m.v. går vi ind i de rum, hvor vi føler os mest danske. Her ledsages vi af musik – og musikken er ofte af J.P.E. Hartmann.

Milling & Bentzon har samlet nogle af de smukkest svungne sange og romancer fra Hartmanns hånd. De fortolkes af to af dansk musiks største begavelser. To ambassadører af dansk musik, der ganske vist begge har skabt betydelig genklang i internationale sammenhænge, men som her samles om det mest kernedanske, vi har.
Som tip-oldebarn af J.P.E. Hartmann er Nikolaj Bentzon via sin far, Niels Viggo Bentzon, det ikke mindre end 9. led i en tilsyneladende evigt komponerende slægt. Det har for Milling & Bentzon derfor været helt naturligt at følge slægtslinien op til i dag med eksempler fra Nikolaj Bentzons egen produktion af sange.

Dermed folder Milling & Bentzon vores fællesrepertoire og selvforståelse ud i en flersidig oplevelse af de eviggyldige kvaliteter i dansk kultur.

Stephen Milling: En af vor tids internationalt helt dominerende opera-bassangere med fast tilbagevendende engagementer i de helt store operaopsætninger hos Wiener Statsoperaen, Metropolitan i New Yourk, La Scala i Milano, Chicago, Berlin, Amsterdam, Müchen, Valencia m.m.fl.

J.P.E. Hartmann (1805-1900): Dansk komponist hvis genklang og hyldest i det danske samfund ikke har overgået nogen dansk tonedigter hverken før eller siden.


Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!